Pripravite svoje telo za odhod na plažo s kodo POLETJE25 za 25 % popusta + brezplačen priročnik za detox in 30 dnevno preobrazbo
0

Resetiranje telesa po vrnitvi z dopusta

Po preobilju sladoleda pod senčnikom, sladkih koktajlov ob morju in obilnih kosilih z maestralom v laseh – čas je za detoks telesa od obilja hrane in pijače, ki smo si jo privoščili na dopustu.

Prvo, na kar pomislimo, ko nekdo omeni poletje, je počitek – fizični in duhovni, morje, plaža in sončenje. Med poletnim oddihom je pomembno, da izklopimo možgane in uživamo v svobodi brez strogih urnikov in nalog kakršne koli vrste.

To je čas leta, ko polnimo baterije in uživamo v svobodi, ki nam jo to obdobje ponuja. Najpogosteje, ko pridemo na želeno destinacijo, začnemo raziskovati kulinarične specialitete in to je trenutek, ko zavestno zaidemo s tira zdrave prehrane in se prepustimo okusnim brbončicam.

En sladoled tukaj, en koktajl ob kosilu, po kosilu obvezno poskusiti sladico, nato kavica za prebujanje in nato lahko še kozarec vina, da nam pomaga prebroditi popoldansko fjako in vročino.

Če nadaljujemo slediti določenim navadam, ki niso povsem zdrave za naše telo, kot so spremembe v prehrani in popolnoma drugačni ritmi življenja, je skoraj zagotovo, da bo to rezultiralo v pridobivanju teže, občutku napihnjenosti in zadrževanju vode.

September je za vogalom, z njim pa tudi vaše nove zdrave navade!

Nasveti za resetiranje telesa po dopustu

Pozabite na gazirane, sladke pijače in alkohol

Vsi vemo zakaj, ampak tukaj je še majhen opomnik. Gazirane pijače in umetni sokovi lahko povzročijo napihnjenost, ampak kar je še pomembnejše vsebujejo veliko količino kalorij.

Še en razlog več, da jih pustite ob strani, če vsebujejo kofein, ki lahko povzroči glavobole, nespečnost, težave z želodcem in anksioznost.

Opustite sladkarije in mastno hrano

Vztrajnost je vrlina, ampak v primeru sladkarij in mastne hrane predlagamo opustitev. Bodite vztrajni v tem namenu in prečrtajte napolitanke in čokolade s seznama za nakupovanje kot tudi mastne sire in predelane mesne izdelke. Sladkarije ali zdravje, izbirajte modro – za vsako živilo, ki si ga zaželite, obstaja zdravjša varianta.

Žita iz celih zrn

Žita iz celih zrn so bogata z vlakninami, spodbujajo delovanje črevesja, imajo nižji glikemični indeks in ne vsebujejo rafiniranih ogljikovih hidratov. Tako namesto rižote z belim rižem poskusite recepte z ječmenom v glavni vlogi.

Napolnite hladilnik s sezonskim sadjem in zelenjavo

Sadje in zelenjava sta odlična zaveznika v naši popoletni prehrani. To so živila, ki po svoji naravi spodbujajo izločanje toksinov iz našega telesa, zato imajo čistilno in blagodejno funkcijo.

Imejte v mislih, da je vedno bolje uživati sezonske izdelke, zato izbirajte sezonsko sadje in zelenjavo: v tem primeru lahko izbirate med izdelki na pol poti med poletno in jesensko sezono, tako da imate možnosti za vse okuse!

Dobra priprava je pol opravljenega dela

Po vrnitvi z dopusta potrebujemo nekaj časa, da se pospešimo in vrnemo v normalo. Večina nas še nekaj tednov po vrnitvi naroča pice in čevapčiče, ker se nam ne da kuhati in pripravljati obrokov, ker v resnici še vedno želimo počivati.

Če resnično želite še počivati, potem razmislite tudi o svojem telesu, ki zahteva hranljivo kakovostne obroke. Narežite svoje sadje in zelenjavo in vnaprej pripravite svoje prigrizke – tako boste vedno pripravljeni, ko občutite nenadno lakoto!

Juicefast v svoji ponudbi ponuja širok izbor hranljivo uravnoteženih pripravljenih obrokov za vsak okus. Na vas je samo, da izberete, pogrejete in pojeste! Jedi lahko izberete posamično ali enega od naših že vnaprej pripravljenih paketov (Office paket, Protein ali Weightloss paket).

Z kombinacijo pripravljenih zdravih obrokov in hladno stisnjenih sokov, ki vam bodo zagotovili vse, kar je potrebno za vnos vseh potrebnih vitaminov, mineralov in mikrohranil v obliki sadja in zelenjave – uspeh je zagotovljen!

Pijte dovolj vode!

Čeprav vročina pojenja, je hidracija še vedno eden najpomembnejših delov zdrave prehrane, še posebej po poletnem dopustu. Če vam je težko piti veliko čez dan ali preprosto pozabite, si nastavite opomnik na telefonu.

Voda dostavlja hranila celicam, pomaga vašemu telesu, da se znebi odpadkov preko uriniranja in potenja, in pomaga pri prebavi. Vsak del vašega telesa je odvisen od vode, da pravilno deluje. Kot del vašega okrevanja, srkajte vodo čez dan, da pomagate svojemu telesu, da se resetira.

Nekaterim je težko piti samo vodo in pijejo šele, ko postanejo žejni, a žeja je že znak dehidracije. Juisefast v svojem bogatem asortimanu naravnih sokov ima za vsakogar nekaj, pa tudi pripravljene programe za detoks telesa.

Hladno stisnjeni sokovi iz sadja in zelenjave vam bodo dali potrebno energijo in hidracijo.

Začnite premikati svoje telo!

Naše telo je ustvarjeno za gibanje! Razmislite, v katerih oblikah vadbe resnično uživate. Ni vam treba iti v telovadnico, da bi bili v formi in zdravi – še posebej, če se na to prisilite in se borite, da vzdržujete kakršno koli obliko doslednosti.

Lahko je zamuditi vadbo, ko se zanašate samo nase, toda če vključite prijatelja za vadbo, boste opazili, da imate pravi občutek odgovornosti do njih – v paru je veliko bolj zabavno in lažje. Naredite to zase!

Pohodništvo, kolesarjenje ali rolanje so odlične aktivnosti, v katerih se super zabavate in porabite veliko kalorij.

Tridnevni detoks telesa

Ni lahko doseči želene forme, toda veliko lažje je, če se temu posvetite. Detoksikacija telesa je intenziven proces samo, če se tako odločite. V bistvu je vse zelo preprosto in naravno, in da ne bi obupali med procesom, vam Juicefast predlaga tridnevni detoks s sokovi.

DA – pijete samo sokove in NE – ne boste lačni. Če občutite res močno neutažljivo željo po hrani, je dovoljeno pojesti pest oreščkov. Lahko izbirate med dvema detoks programoma ali kombinacijo obeh, odvisno od okusov, ki jih preferirate.

Po tridnevnem detoksu s sokovi preprosto nadaljujte z našimi zdravimi obroki. Vsak teden bomo pripravljene obroke dostavili na vaša vrata, in na vas je samo, da jih prestavite v hladilnik. Ko postanete lačni, imate v treh minutah kuhani in hranljivo uravnoteženi obrok.

Veliko manj časa čakanja kot pri naročanju pice, kajne? Toda poleg hitrosti priprave je ena stvar veliko pomembnejša, in to je naše zdravje. Pravilna prehrana krepi naš imunski sistem, nam daje nujno potrebno energijo, vpliva na naše razpoloženje in pomaga pri vzdrževanju kakovosti življenja.

Za konec…

Hranilne snovi iz hrane, ki jo jemo, so temelj strukture, funkcije in celovitosti vsake majhne celice v našem telesu, od kože in las do mišic, kosti in prebave.

Morda tega ne čutimo, toda neprestano popravljamo, zdravimo in obnavljamo svoje telo. Zato preverite svoj hladilnik, napolnite ga z zdravimi živili in postanite najboljša različica sebe!

Kazalo
Sorodne vsebine

Juicefast Detox Programi

Gumb za ponastavitev vašega telesa.

Načrti prehrane

Celodnevna prehrana za vse vaše cilje.

Energija v gibanju

Majhne steklenice - veliki rezultati

Zdravi obroki

Hitra hrana, a ne nezdrava hrana.