Pripravite svoje telo za odhod na plažo s kodo POLETJE25 za 25 % popusta + brezplačen priročnik za detox in 30 dnevno preobrazbo
0

Zasebnost in varnost

Uvod

Vemo, da vas zanima, kako uporabljamo in razkrivamo osebne podatke, in zavezani smo k spoštovanju zakonov o varstvu podatkov in zasebnosti, ki se nanašajo na nas. Ta Pravilnik o zasebnosti vam pove, kako varujemo vašo zasebnost in obdelujemo osebne podatke, ki jih obdelujemo o vas.
Juicefast d.o.o. in njegove povezane družbe (»Juicefast«, »mi«, »nas«, »naši«) se zavzemajo za zaščito in spoštovanje vaše zasebnosti. Ta Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi Pogoji uporabe in drugimi dokumenti, na katere se sklicuje) velja za juicefast.com (»Spletišče«) in druge storitve in izdelke, ki jih zagotavlja Juicefast (skupaj »Storitev«) in je namenjen, da vam pomaga bolje razumeti, kako zbiramo osebne podatke od vas ali kako nam jih posredujete, kakšne pravice imate, kako bodo podatki uporabljeni, shranjeni in razkriti s strani nas, ali ste uporabnik naše storitve (»Registriran uporabnik«) ali pa samo obiskujete našo spletno stran.

V tem Pravilniku o zasebnosti izraz »osebni podatki« pomeni informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo. »Občutljivi osebni podatki« pomenijo osebne podatke, ki razkrivajo rasno ali etnično poreklo, politična mnenja, verska ali filozofska prepričanja, članstvo v sindikatu, genetske podatke, biometrične podatke ter obdelavo podatkov o zdravju, spolnem življenju ali spolni usmerjenosti.

Želimo vas opozoriti, da se Pravilnik o zasebnosti nanaša na osebne podatke, ki jih obdelujemo, ko uporabljate Storitev. Ne velja za nobene povezave do spletnih mest in/ali storitev tretjih oseb, kot so aplikacije tretjih oseb, ki se lahko pojavijo med uporabo Storitve. Spodbujamo vas, da se skrbno seznanite z pravilniki o zasebnosti, ki se nanašajo na katera koli spletna mesta in/ali storitve, ki jih upravljajo tretje osebe. Bodite pozorni, da nismo odgovorni za pravilnike o zasebnosti tretjih oseb.

Z uporabo Storitve soglašate z pogoji tega Pravilnika o zasebnosti in zbiranjem, uporabo ter prenosom vaših osebnih podatkov za obdelavo v in izven EU, v skladu z opisanimi praksami zasebnosti. Kjer in kadar je potrebno, za občutljive osebne informacije bomo zaprosili za vaše izrecno soglasje, kot je opisano v tem Pravilniku o zasebnosti.

Informacije, ki jih pridobivamo od vas

i) Podatki, ki jih zagotovite Storitvi
Zbiramo informacije, ki so potrebne za uporabo in ustrezno delovanje Storitve. Naslednje informacije se zbirajo od naših uporabnikov v povezavi z registracijo ali njihovo uporabo Storitve (vsak tak uporabnik je »Registriran uporabnik«). Te informacije v nekaterih okoliščinah lahko predstavljajo osebne podatke.
E-poštni naslov
Ime/Priimek
Datum rojstva
Teža
Podjetje
Naslov
Telefonska številka
Način dostave
Naročeni izdelki
Informacije o popustu
Način plačila
Naslov za izstavljanje računa
Informacije o plačilu
Geslo

Poleg tega, če stopite v stik z nami ali sodelujete v anketi, nagradni igri ali promociji, zbiramo informacije, ki jih posredujete, kot so vaše ime, kontaktne informacije in sporočilo iz dopisovanja.

Če uporabljate povezavo prek Facebooka za prijavo, zbiramo informacije, ki ste jih omogočili v svojem javnem profilu, pa tudi vaš e-poštni naslov in seznam vaših prijateljev.

Informacije, povezane s zdravjem, kot so informacije o prehranjevalnih navadah, lahko predstavljajo občutljive osebne podatke. Občutljive osebne podatke obdelujemo, da vam zagotovimo storitev in v obsegu, ki je potreben ali ustrezno skladen z relevantnimi pravnimi ali pogodbenimi obveznostmi. Če so informacije, ki jih zbiramo, podatki o zdravju ali druga posebna kategorija osebnih podatkov v skladu z Splošno uredbo o varstvu podatkov Evropske unije, vas prosimo za vaše izrecno soglasje za obdelavo takšnih podatkov. To soglasje pridobimo posebej, ko izvajate dejanja, ki vodijo do prejemanja podatkov, na primer pri uporabi funkcije menstruacijskega koledarja. Niste obvezani dati izrecnega soglasja in če se odločite, da ga ne želite posredovati, morda določene funkcije storitve ne bodo pravilno delovale ali pa bodo popolnoma nedostopne. Svoje soglasje lahko kadar koli prekličete z uporabo nastavitev svojega računa.

Z uporabo storitve in prostovoljnim posredovanjem osebnih podatkov, vključno s občutljivimi osebnimi podatki, soglašate z obdelavo posredovanih osebnih podatkov v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti. Če posredujete osebne podatke storitvi, priznavate in se strinjate, da se takšni osebni podatki lahko prenesejo na strežnike pooblaščenih tretjih oseb, s katerimi sodelujemo in so navedeni tukaj, tako znotraj kot izven EU.

Če na naši spletni strani kupujete naše izdelke, posredujete informacije o plačilu, vključno s svojim imenom, številko kreditne ali debetne kartice, datumom poteka kartice, varnostno kodo CVV in naslovom za izstavljanje računa. Te informacije ne shranjujemo. Shranimo vaš naslov za dostavo, da izpolnimo vaše naročilo. Upoštevajte, da lahko tretji procesorji plačil te informacije hranijo v skladu s svojimi lastnimi pravilniki o zasebnosti in pogoji.

ii) Samodejno zbrani podatki
Storitev lahko samodejno zbira naslednje informacije od vas, ki v določenih okoliščinah lahko predstavljajo osebne podatke:

Podatki o uporabi storitve, kot so kateri gumbi ali povezave ste kliknili in strani, ki ste si jih ogledali;
Podatki o nakupni transakciji;
Vrsta naprave, ki jo uporabljate;
Edinstvena identifikacija mobilne naprave, kot je Apple IDFA;
IP naslov, s katerega dostopate do storitve;
Glede na nastavitve vaše naprave, podatki o lokaciji;
Ime in različica operacijskega sistema naprave;

Tehnologija beleženja, ki se samodejno uporablja na spletnem mestu, samodejno zbere URL naslov mesta, s katerega ste prišli, in mesto, na katerega greste, ko zapustite mesto.

Morda bomo na trdi disk naprave, s katero dostopate do storitve, namestili »piškotek«. Piškotki so besedilne datoteke, ki jih brskalnik shranjuje na trdem disku vaše naprave in nam omogočajo, da prepoznamo vaš brskalnik za namene, kot so shranjevanje vaših nastavitev in prikazovanje ustrezne vsebine. Večina trenutno dostopnih brskalnikov vam omogoča upravljanje piškotkov na trdem disku. Rad bi vas opozoril, da če popolnoma onemogočite piškotke v svojem brskalniku, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij storitve. V vseh primerih, ko uporabljamo piškotke, ne bomo zbirali osebnih podatkov brez vašega dovoljenja.

Google Analytics, storitev spletnih analiz, ki jo zagotavlja Google, Inc., je del spletnega mesta. Z uporabo piškotkov Google Analytics zbiranje in shranjevanje podatkov, kot so čas obiska, obiskane strani, čas, porabljen na vsaki strani spletnega mesta, IP naslov in vrsta operacijskega sistema, uporabljenega v napravah za dostop do storitve. Z uporabo vtičnika za odjavo iz Google Analytics, ki ga zagotavlja Google, se lahko odjavite iz Google Analytics. Za več informacij o tem, kako Google uporablja zbrane podatke, obiščite https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Poleg tega uporabljamo storitev Facebook Audience Insights, analitično orodje, ki ga zagotavlja Facebook, Inc.. Facebook Insight analizira, sledi in distribuira podatke, zbrane v in skozi Facebook strani storitve, za namene analitike in trženja. Za več informacij o tem, kako deluje Facebook Audience Insights, obiščite https://www.facebook.com/business/learn/facebook-audience-insights.

Nameni, za katere uporabljamo podatke

Uporabljamo podatke, ki nam jih posredujete, za naslednje namene:
Za vzpostavitev in vzdrževanje vaše registracije pri storitvi;
Za komunikacijo z vami;
Za preprečevanje in preiskovanje goljufij ter drugih zlorab;
Za zaščito naših pravic in/ali lastnine;
Za delovanje in izboljšanje naših izdelkov in storitev;
Za upravljanje storitve;
Za zagotavljanje funkcij, ki so na voljo v storitvi;
Za razvoj, izboljšanje in zaščito storitve;
Za tržne raziskave;
Za revizijo in analizo storitve; in
Za zagotavljanje tehnične funkcionalnosti in varnosti storitve.
Samodejno zbrane podatke uporabljamo za naslednje namene:

Za izboljšanje storitev strankam;
Za prilagajanje uporabniške izkušnje;
Za izvajanje promocij, nagradnih iger, anket ali drugih funkcij storitve;
Za upravljanje storitve;
Za zagotavljanje funkcij, ki so na voljo v storitvi;
Za prilagajanje storitve;
Za razvoj, izboljšanje in zaščito storitve;
Za tržne raziskave;
Za revizijo in analizo storitve; in
Za zagotavljanje tehnične funkcionalnosti in varnosti storitve.

Kako razkrivamo podatke

Osebnih podatkov o naših uporabnikih ne prodajamo, ne oddajamo v najem, ne izposojamo in jih ne razkrivamo tretjim osebam, razen če ni drugače navedeno spodaj/opisano ob času privolitve.
Osebni podatki, zbrani v storitvi, se lahko razkrijejo na naslednje načine:

a) Osebni podatki, ki jih posredujete storitvi:

Lahko razkrijemo osebne podatke, ki jih posredujete storitvi, naslednjim kategorijam tretjih oseb:

Ponudnikom storitev, kot so procesorji plačil in ponudniki storitev shranjevanja podatkov, ki nam omogočajo zagotavljanje storitve vam;
Javnim organom, kot so organi za izvrševanje zakona ali vlada ali pooblaščene tretje osebe, če in v obsegu, v katerem smo zakonsko dolžni ali dovoljeni, da to storimo po zakonu, ali če moramo zaščititi naše pravice ali pravice tretjih in če je razkritje razumno nujno;
Našim podružnicam in povezanim družbam ali morebitnim kasnejšim lastnikom, soupraviteljem ali upravljavcem storitve in njihovim svetovalcem v zvezi s korporativnim združevanjem, konsolidacijo, prestrukturiranjem, prodajo večine naših delnic in/ali premoženja, stečajem ali drugim postopkom insolventnosti ali drugo korporativno preorganizacijo, v skladu s to politiko zasebnosti.
b) Samodejno zbrani podatki:

Samodejno zbrani podatki v storitvi se lahko razkrijejo naslednjim kategorijam tretjih oseb:

Ponudnikom storitev, kot so podjetja za analizo podatkov in trženje;
Javnim organom, kot so organi za izvrševanje zakona ali vlada ali pooblaščene tretje osebe, če in v obsegu, v katerem smo zakonsko dolžni ali dovoljeni, da to storimo po zakonu, ali če moramo zaščititi naše pravice ali pravice tretjih; in
Našim podružnicam in povezanim družbam ali morebitnim kasnejšim lastnikom, soupraviteljem ali upravljavcem storitve in njihovim svetovalcem v zvezi s korporativnim združevanjem, konsolidacijo, prestrukturiranjem ali prodajo večine naših delnic in/ali premoženja ali druge korporativne preorganizacije, v skladu s to politiko zasebnosti.
Poleg tega lahko razkrijemo informacije tretjim osebam v agregiranem formatu, ki ne predstavlja osebnih podatkov in ne omogoča neposredne identifikacije posameznih uporabnikov.

Kako izberete, da delite svoje podatke

Lahko se odločite, da boste delili osebne podatke o sebi iz storitve s prijatelji, družino ali zdravstvenimi strokovnjaki. Prav tako nas lahko napotite, da delimo osebne podatke o vas z drugimi strankami. Na primer, lahko nas pooblastite, da povežemo vaš račun Bellabeat z aplikacijo tretje osebe, pošljemo posodobitve o statusu na vaš račun v družbenem omrežju ali nas napotite, da delimo osebne podatke o vas z drugimi tretjimi osebami po vaši zahtevi. Upoštevajte, da ko nas usmerite, da delimo osebne podatke o vas s takšnimi tretjimi osebami, uporaba osebnih podatkov o vas s strani tretje osebe ni več urejena s strani naše politike zasebnosti.

Lahko uporabljate storitev, na primer obiščete spletne strani, ne da bi nam posredovali osebne podatke. Če se odločite, da ne boste posredovali nobenih osebnih informacij, vaša uporaba storitve morda ne bo mogoča ali bo omejena.

Obvestilo o funkciji “Ne sledi”
Vaš brskalnik vam lahko omogoča, da spletnim mestom, ki jih obiščete, pošljete signal “Ne sledi” (“Do Not Track”). Ta signal se uporablja za zahtevo, da spletna mesta ne pošiljajo piškotkov zahtevek za napravo, vendar spletna mesta niso dolžna odzivati na tak signal ali spreminjati svojega delovanja. Trenutno spletno mesto ni programirano za prepoznavanje signalov “Ne sledi”, zato vas spletno mesto ne bo obravnavalo drugače, če prejme takšne signale iz vašega brskalnika, in morda ne bo upoštevalo nastavitev “Ne sledi” v vašem brskalniku.

Vaše pravice

Imate naslednje pravice v zvezi s osebnimi podatki, ki jih hranimo o vas:

Pravica vedeti, katere osebne podatke hranimo o vas: če želite vedeti, katere osebne podatke hranimo o vas, nas kontaktirajte na hi@juicefast.com. Trudimo se, da bi hitro odgovorili na vašo poizvedbo, upoštevajoč zakonske roke, kadar je to primerno. Poleg tega lahko kot naš Registrirani uporabnik enostavno pregledate podatke, ki ste jih posredovali storitvi, tako da se prijavite v storitev in pregledate svoj profil.

Pravica do popravka, izbrisa ali posodobitve nepopolnih, napačnih, zastarelih ali nepotrebnih osebnih podatkov: Najlažji način za popravljanje, brisanje ali posodabljanje osebnih podatkov, ki ste jih posredovali storitvi, je prijava v storitev in vnos potrebnih sprememb v nastavitvah profila storitve. Če imate dodatna vprašanja v zvezi s popravkom, brisanjem ali posodabljanjem osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, nas kontaktirajte na hi@juicefast.com.

Pravica do odjave od prejemanja elektronskih neposrednih trženjskih sporočil od nas: Vsa elektronska neposredna trženjska sporočila, ki jih morda prejmete od nas, kot so e-poštne sporočila in SMS-sporočila, vam omogočajo možnost, da v prihodnje ne prejemate takšnih sporočil od nas. Če imate dodatna vprašanja o elektronskem neposrednem trženju, ki ga prejmete od nas, nas kontaktirajte na hi@juicefast.com.

Če živite v Evropskem gospodarskem prostoru, imate pravne pravice, kot so določene v Splošni uredbi o varstvu podatkov (“GDPR”), kot na primer pravico do ugovora proti obdelavi vaših informacij na podlagi zakonitih interesov ali pravico do zahtevka za omejitev obdelave podatkov v določenih okoliščinah. Prav tako imate pravico do vložitve pritožbe pri lokalnem organu za varstvo podatkov. Če imate dodatna vprašanja in potrebujete pomoč glede vaših pravic po GDPR, nas kontaktirajte na hi@juicefast.com. Vaša zahteva bo obravnavana v skladu z veljavnim pravom.

Hramba podatkov in varnost podatkov

Vaše podatke o računu hranimo tako dolgo, dokler vaš račun obstaja, ker jih potrebujemo za upravljanje vašega računa in zagotavljanje storitve. Osebne podatke bomo hranili, če je to potrebno za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. Druge informacije, na primer podatke, prejete s sinhronizacijo vaše naprave z aplikacijo, hranimo, dokler uporabljate nastavitve računa ali orodja za brisanje podatkov ali računa, ker te informacije potrebujemo za zagotavljanje vaših osebnih statistik.
Sprejemamo razumne ukrepe za zaščito osebnih podatkov o vas pred nepooblaščenim dostopom ali pred izgubo, zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem s strani tretjih oseb z uporabo kombinacije tehničnih, upravnih in fizičnih sredstev. Kljub temu, da se trudimo shranjevati osebne podatke, zbrane v storitvi, v varnem delovnem okolju, ki ni dostopno javnosti, ne moremo zagotoviti varnosti osebnih podatkov med njihovim prenosom ali shranjevanjem naših sistemov, saj nobena metoda prenosa ali shranjevanja podatkov ni popolnoma varna. Poleg tega, čeprav se trudimo zagotoviti celovitost in varnost osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti, da naše varnostne ukrepe ne bodo preprečile tretjih oseb, kot so t. i. hekerji, pred nezakonitim pridobivanjem dostopa do osebnih podatkov. Ne zagotavljamo ali ne predstavljamo, da bodo osebni podatki o vas zaščiteni pred izgubo, zlorabo ali spreminjanjem s strani tretjih oseb.

Mednarodni prenos osebnih podatkov

Nekateri elementi storitve lahko gostujejo na strežnikih, ki se nahajajo v državah izven vaše domače države, na primer v Evropski uniji (“EU”). Zakoni, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov v takih državah, se lahko razlikujejo od tistih, ki veljajo v vaši domači državi. Z registracijo pri storitvi soglašate, da se osebni podatki o vas prenašajo izven vaše domače države.
Osebe, ki so locirane v EGP, imajo določene pravice v skladu z evropskim pravom glede vaših osebnih podatkov, kot so navedene v Splošni uredbi o varstvu podatkov. Če želite uveljavljati svoje pravice, nas kontaktirajte po elektronski pošti na hi@juicefast.com.
Podjetje Juicefast d.o.o. se zavezuje, da bo reševalo pritožbe v zvezi z zbiranjem ali uporabo osebnih podatkov o vas. Morebitna vprašanja v zvezi z uporabo ali razkritjem osebnih podatkov o vas nam lahko posredujete na hi@juicefast.com. Morebitne pritožbe ali spori v zvezi z uporabo ali razkritjem osebnih podatkov o vas bomo preiskali in poskušali rešiti v 30 dneh po prejemu vaše pritožbe.

Neodvisni mehanizem za reševanje pritožb podjetja Juicefast v zvezi s pritožbami v okviru Ščita zasebnosti za EU posameznike je organizacija JAMS. Če niste zadovoljni z rešitvijo vaše pritožbe, se lahko obrnete na JAMS na https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield za dodatne informacije in pomoč.

Podjetje Juicefast se je dodatno zavezalo sodelovati s panelom, ki so ga vzpostavile evropske agencije za varstvo podatkov (”DPA”) v zvezi s pritožbami v okviru Ščita zasebnosti, ki se nanašajo na prenos podatkov o človeških virih iz EU v kontekstu delovnega razmerja. Če ne prejmete pravočasnega potrdila pritožbe od nas ali če vaše pritožbe nismo obravnavali zadovoljivo, se obrnite na evropske agencije za varstvo podatkov za več informacij ali vložite pritožbo. Storitve evropskih agencij za varstvo podatkov so vam na voljo brezplačno. V določenih pogojih, ki so podrobneje opisani na spletnem mestu Ščita zasebnosti, imate lahko pravico do sprožitve vezane arbitraže, ko so bile izčrpane druge postopki reševanja sporov. Ti mehanizmi so vam na voljo brezplačno. Odškodnine se lahko podelijo v skladu z veljavno zakonodajo.

Zasebnost otrok

Storitev ni namenjena otrokom, mlajšim od trinajst (13) let. Ne nameravamo zbirati osebnih podatkov otrok, mlajših od trinajst (13) let. Starši in skrbniki, ki menijo, da nam je njihov otrok posredoval osebne podatke prek storitve in želijo, da posredovane podatke izbrišemo, nas kontaktirajte na hi@juicefast.com.

Spremembe v politiki zasebnosti

Občasno lahko spremenimo to politiko zasebnosti, da jo uskladimo s spremembami naših praks zasebnosti ali iz zakonodajnih, regulativnih ali operativnih razlogov. Spremembe v politiki zasebnosti lahko prepoznate po datumu zadnje posodobitve, ki je naveden na vrhu te strani. Če bistveno spremenimo načine, kako uporabljamo in razkrivamo osebne podatke, bomo objavili obvestilo v storitvi in po e-pošti poslali registriranim uporabnikom. Vaša nadaljnja uporaba storitve po spremembah v tej politiki zasebnosti pomeni, da sprejemate vsako takšno spremembo.

Vprašanja ali pomisleki?

Če imate kakršna koli vprašanja glede te politike zasebnosti, vaše zasebnosti v povezavi z uporabo storitve ali varstva osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, nas prosimo kontaktirajte po elektronski pošti na hi@juicefast.com ali po pošti na naslovu Juicefast, Wickerhauserova 14, 10000 Zagreb, Hrvaška (za prebivalce EU). Trudimo se čim prej rešiti morebitne pomisleke.